Scena

Promocija kataloga retrospektivne izložbe Krsta Andrijaševića

Monografski katalog retrospektivne izložbe "Lice Ogledalo" poznatog crnogorskog umjetnika Krsta Andrijaševića biće sjutra promovisan u Centru savremene umjetnosti Crne Gorena u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, od 12 časova.
Promocija kataloga retrospektivne izložbe Krsta Andrijaševića
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće istoričarke umjetnosti Nataša Nikčević i Ljiljana Karadžić, kao i umjetnik Krsto Andrijašević. Oni će, takođe, odgovarati na pitanja publike.

- Retrospektiva "Lice Ogledalo" pruža uvid u cjelokupan opus Krsta Andrijaševića, jednog od najznačajnijih crnogorskih umjetnika. Na izložbi su predstavljene skulpture, crteži i slike,  kao i dokumentarni filmovi o umjetniku u produkciji Javnog servisa RTCG i produkcijske kuće "Vjeverica". Andrijaševićev opus je jedan od najuzbudljivijih i najdirljivijih u crnogorskoj umjetnosti. Stavljajući u fokus svojih interesovanja čovjeka, umjetnik ne teži sferama reprezentativnosti, već su njegovi radovi - bilo da je riječ o skulpturama - slikama ili crtežima, usmjereni ka buđenju najdubljih emocija sa prigušenim dramskim fonom - zapisala je Karadžić, koja je ujedno kurator ove izložbe.

Podsjećamo, djela Andrijaševića mogu se vidjeti u galerijskom prostoru Dvorca Petrovića do 31. marta.

Portal Analitika