Scena

"Kinez" Gradskog pozorišta u DODEST-u

Predstava za mlade "Kinez" Gradskog pozorišta, koju je po nagrađenom tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša, biće večeras izvedena u sali DODEST KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
"Kinez" Gradskog pozorišta u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi sa Dramske scene za djecu podgoričkog teatra uloge tumače Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a na sceni im se pridružuje Dječji hor "Zvjezdice" kojim diriguje Ana Klepić.

Scenografiju potpisuje Zorana Petrov, kostime Maja Mirković, a muziku Igor Gostuški.

- Ovo je priča sa djecom, ali nije (samo) za djecu. Ovo je priča o nama, malo većoj djeci, koja se plašimo da odrastemo. Zato što boli. Niko nam nije rekao koliko - zapisala je Todorović na početku svog teksta.

Suša pak ističe da drama "Kinez" Maje Todorović "dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve djeca koja su junaci ove priče".

- Kroz naizgled malu priču o nastajanju jednog prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženja zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda i neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuje se daleko složenija priča o savremenom društvu koje nije naklonjeno nježnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost - istakla je rediteljka. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.