Scena

Todorov "In memoriam SFRJ" u Tuzima

Samostalna izložba "In memoriam SFRJ" renomiranog slikara Rajka Todorovića Todora biće večeras otvorena u galeriji Kulturno-informativnog centra "Malesija" u Tuzima, u 19 časova.
Todorov "In memoriam SFRJ" u Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

Postavku čini novih 35 radova, a svečano će je otvoriti novoizabrani ministar kulture, Pavle Goranović.

Rajko Todorović Todor rođen je 21. februara 1952. godine na Jasenovom polju kod Nikšića. Fakultet likovnih umjetnosti završio je u Beogradu 1980. godine, u klasi prof. Radenka Miševića, a poslijediplomske studije u klasi prof. Aleksandra Lukovića. Jedan je od osnivača neformalne grupe "Generacija 9". Član je ULUCG-a od 1982. godine. Bio je glavni scenograf u RTCG i predsjednik je ULUCG-a. Za profesora slikanja na FLU na Cetinju izabran je 1997. godine. Član je Crnogorskog PEN centra i Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.