Scena

Tradicionalna izložba uvod u obilježavanje 70 godina ULUCG

Jubilarna 70. Tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore biće večeras otvorena u 20 časova u Umjetničkom paviljonu u Podgorici.
Tradicionalna izložba uvod u obilježavanje 70 godina ULUCG
Portal AnalitikaIzvor

Na najstarijoj umjetničkoj manifestaciji u Crnoj Gori predstaviće se 130 crnogorskih likovnih stvaralaca, inače članova ULUCG.

I ovom prilikom biće dodiljene četiri nagrade likovnim stvaraocima koji su se istakli u godini za nama. Predsjednik ULUCG Igor Rakčević ozvaničiće tri ravnopravna laureata nagrade "Milunović, Stijović, Lubarda" za crtež, sliku i skulpturu, kao i nagrade za najbolju izložbu u 2014. godini.

Podsjećamo, prošle godine su nagrade pripale Krstu Andrijaševiću za skulpturu, Vladimiru Đuranoviću za sliku i Drašku Dragašu za grafiku, dok je Milija Pavićević nagrađen za najbolju izložbu u 2013. godini.

Tradicionalna izložba biće ujedno uvod u obilježavanje 70 godina postojanja i kontinuiranog djelovanja najstarije umjetničke esnafske asocijacije, Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.