Scena

Duo "Poetica Musica" na turneji po Crnoj Gori

Duo "Poetica Musica" iz SAD, koji čine sopran Eleanor Valkenburg i Nataša Mitrović, počeće danas turneju po Crnoj Gori koncertom u Muzičkoj školi "Dara Čokorilo" od 19 časova.
Duo "Poetica Musica" na turneji po Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Repertoar dua čine djela savremene i tradicionalne američke muzike, kao i ona koje potpisuju Aron Kopland, Džordž Geršvin, Leonard Bernštajn, Stanislav Binički, Kosta Babić i Dejan Despić.

Za sjutra je najavljeno gostovanje na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova. Dan kasnije nastupiće u Muzičkoj školi u Herceg Novom od 19 sati, a turneju će završiti u četvrtak koncertom u sali Ministarstva kulture na Cetinju, sa početkom u 20 časova. Osim koncerata "Poetica Musica" prirediće radionice za učenike muzičkih škola u Podgorici, Herceg Novom i Ulcinju.

Ovaj duo Njujork Tajms je nazvao "ambasadorima dobre volje". Učestvovao je na najznačajnijim svjetskim muzičkim festivalima i imao turneje širom svijeta - od Sirije i Damaska, preko Norveške i Danske, zatim Rumunije, Bugarske, Turske, Poljske, Slovačke, Albanije, do Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i, sada, Crne Gore.

Eleanor Valkenburg školovala se na Državnom univerzitetu u Njujorku, a magistrirala u oblasti muzike na Univerzitetu u Mičigenu. Pohađala je i program za studente u poznatoj njujorškoj Siti operi.

Nataša Mitrović diplomirala je i stekla zvanje magistra na Muzičkoj akademiji u Beogradu, gdje trenutno predaje klavir. Godine 2005. dobila je Fulbrajtovu stipendiju za Univerzitet u Mičigenu, gdje se takođe usavršavala kao pijanistkinja.

 

Portal Analitika