Scena

Gorica Popović gost "Kulturopisa" u Nikšiću

Renomirana glumica Gorica Popović biće gost večerašnje tribine "Kultopis" koja će biti održana na Sceni 213 od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću 2015.
Gorica Popović gost "Kulturopisa" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Gorica Popović rođena je 13. avgusta 1952. godine u Kragujevcu. Završila je studije glume na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, gdje je od 1976. godine bila asistent profesora Predraga Bajčetića na predmetu Dikcija i gluma. Od 1982. godine je stalna članica ansambla beogradskog Ateljea 212. Na filmu je debitovala ulogom novinarke u filmu "Miris poljskog cvijeća" iz 1977. godine beogradskog reditelja Srđana Karanovića, a za prvu veću ulogu u "Nacionalnoj klasi" iz 1979. godine Gorana Markovića, nagrađena je Zlatnom arenom na Festivalu u Puli. Uporedo sa glumačkom karijerom, Gorica Popović se bavila i pjevanjem i bila član sastava "Suncokret". Na festivalu u Nišu nagrađena je nagradom Carica Teodora za uloge u filmovima "Dorotej" Zdravka Velimirovića, "Pad Italije" Lordana Zafranovića i "U raljama života" Rajka Grlića. Pored filmova, glumila je u velikom broju pozorišnih predstava, TV drama i serija.

Organizator ovog događaja je nikšićko Zahumlje.

Foto: novosti.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.