Scena

"Les Blérots de R.A.V.E.L" u Crnogorskom narodnom pozorištu

Francuska grupa "Les Blérots de R.A.V.E.L" prirediće večeras koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova, u okviru ovogodišnjeg programa Dana frankofonije.
"Les Blérots de R.A.V.E.L" u Crnogorskom narodnom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Njihov nastup u Podgorici dio je turneje "Happy End Tour" tokom koje izvode najpoznatije numere sa do sada objavljenih sedam albuma.

Grupa "Les Blérots de R.A.V.E.L" nastala je 1996. godine kao ulična pozorišna trupa za nastupe tokom ljeta. Sa ulice, preko kafića, grupa je 2003. godine stigla do studija gdje je snimila debi album sa muzikom protkanom tonovima istoka, miješajući slovenski centralnoevropski zvuk sa jevrejskim, uz džez-rok. Nakon drugog diska, nastupali su i u Rusiji, dok treći predstavlja preokret, kada četiri muzičara napuštajua tri nova se pridružuju grupi koja počinje turneju po Aziji. Od 2009. okreću se fank-roku, da bi prošle godine odlučili da krenu na posljednju turneju "Happy End Tour", u sklopu koje gostuju u Crnoj Gori. Njome žele da obilježe kraj avanture, uz posebno birani scenski nastup.

Koncert grupe "Les Blérots de R.A.V.E.L" CNP organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Podgorici.

Portal Analitika