Scena

Trio "Tarantella" nastupa u Nikšiću

Trio "Tarantella" koji čine violinistkinja Milena Vuković, violistkinja Mirjana Jovanović i pijanista Davor Novak, nastupiće večeras u Muzičkoj školi "Dara Čokorilo" 20 časova.
Trio "Tarantella" nastupa u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićka publika biće u prilici da čuje Trio u Es duru Volfganga Amadeusa Mocarta i Trio u c-molu Nikolaja Rimskog Korsakova.

Milena Vuković rođena je u Podgorici 1983. godine, gdje je pohađala violinu u Muzičkoj školi "Vasa Pavić" u klasi prof. Kristine Hadži-Dinić i prof. Vilija Ferdinandija. Studirala je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Romana Simovića i prof. Grigorija Kraska. Tokom studija dobila je mnoge nagrade na takmičenjima. Danas je član Crnogorskog simfonijskog orkestra i ženskog ansambla "Montenegrin Muse". Predaje i violinu u muzičkoj školi "Andre Navara" u Podgorici.

Mirjana Jovanović rođena je u Kotoru 1984. godine. U rodnom gradu stekla je osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi "Vida Matjan". Diplomirala je violu na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Pante Veličkovića. Dobitnica je više nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima. Za vrijeme studija bila je član Orkestra mladih jugoistočne Evrope. Od 2007. godine aktivan je član Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Davor Novak svoje muzičko obrazovanje započeo je u Podgorici u muzičkoj školi "Vasa Pavić". Studirao je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. U toku studija bio je polaznik međunarodnog majstorskog kursa u Marijanskim Laznima u Češkoj, gdje dobija počasnu diplomu, stipendiju i poziv na studije na Univerzitetu San Antonio u Teksasu. Diplomirao je, a kasnije i magirstrirao na na Muzičkoj akademiji na Cetinju, takođe u klasi prof. Bočkarjova. Nastupao je širom zemlje, u državama regiona i inostranstvu. Usavršavao se u inostranstvu kod eminentnih pedagoga: Borisa Ljvova, Mikelea Kampanele, Valerija Grohovskog i drugih. Trenutno se bavi pedagoškim radom u Srednjoj muzičkoj školi "Vasa Pavić" u Podgorici, a aktivno nastupa kao kamerni muzičar i korepetitor.

Koncert u Nikšiću organizovali su Muzički centar Crne Gore i Muzička škola "Dara Čokorilo" u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću 2015.

Portal Analitika