Scena

Slike Milijane Vujović u Porto Montenegru

Izložba "Rascjepi duše" akademske slikarke Milijane Vujović postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra i biće dostupna javnosti do 15. aprila.
Slike Milijane Vujović u Porto Montenegru
Portal AnalitikaIzvor

- Radovi kojim se Vujović predstavlja inspirisan je formom i teksturom kamena - ona pažljivo islikava neravnine, pukotine i rascjepe u stijeni i bira kolorit kamena u igri sa svjetlošću i sjenkama. Svoj umjetnički identitet izgradila je kroz islikavanje kamena koji doživljava kao dio univerzuma - navodi se u najavi ovog događaja.

Milijana Vujović je rođena 1973. godine u Podgorici. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, na slikarskom odsjeku u klasi profesora Smaila Karaila. Izlagala je u Francuskoj, Švajcarskoj i u zemljama regiona.

Podsjećamo, u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra svakog 15. u mjesecu izlaže novi domaći autor, a do sada je predstavljeno više od 15 umjetnika.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.