Scena

"Čarobnjak iz Oza" u Nikšićkom pozorištu

"Čarobnjak iz Oza", predstava sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta iz Podgorice, koju je po motivima romana Frenka Lajmana Bauma režirao Jagoš Marković, biće večeras izvedena u sali novog Nikšićkog pozorišta od 20 časova.
"Čarobnjak iz Oza" u Nikšićkom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Dramatizaciju potpisuje Aleksandra Glovacki, kostime Marija Marković, a muziku Ljubomir Ninković.

U predstavi igraju: Kristina Stevović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Božidar Zuber, Branimir Popović, Sanja Jovićević-Popović, Sejfo Seferović i Filip Đuretić.

- I šta je potraga za Ozom nego čarolija po sebi, kao misao, projekcija, usmjeravanje energije ka željenom? To željeno je, za većinu, odrastanje. Ubili smo svoje strahove, i hrabro, sopstvenim nogama, krećemo dalje. Od čarolije djetinjstva ostaju samo prijatelji iz tog vremena, nepotrošiva vrijednost svakog života. O onima koji su ostali u Ozu govore neke druge knjige. Frank L. Baum govori o odrastanju, običnom odrastanju, tvom i mom - zapisala je dramaturškinja Aleksandra Glovacki.

Foto: Gradsko pozorište/Duško Miljanić 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.