Scena

Projekcija komedije "Može se" u Banji

Italijanska komedija "Može se" (Si puo fare) Đulija Manfredonije biće večeras prikazana u Banji na Ribnici od 20.30 časova, u okviru ciklusa italijanskog filma koji se organizuje u podgoričkoj knjižari Karver.
Projekcija komedije "Može se" u Banji
Portal AnalitikaIzvor

U ovom filmu iz 2008. godine igraju, pored ostalih, Klaudio Bizio, Anita Kaprioli i Đuzepe Batiston, scenario su napisali Fabio Bonifaći i reditelj, a muziku Aldo De Śalci.

- Nelo je privrednik iz Milana koji je izgubio svoju poziciju, pa počinje da upravlja zadrugom koju čine bivši pacijenti psihijatrijskih bolnica, nakon stupanja na snagu zakona kojim su te ustanove ukinute. Čvrsto vjerujući u dostojanstveni rad, Nelo podstiče svakog od članova zadruge da nauči neki zanat kako bi se oslobodili milostinje - socijalne pomoći, i izmišlja za svakog od njih ulogu koja odgovara njihovim sposobnostima - siže je filma koji možete pogledati sa titlom na engleski jezik.

Ciklus organizuju Ambasada Republike Italije u Podgorici u saradnji sa knjižarom Karver i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada.

Portal Analitika