Scena

Solistički koncert Ane Cerović-Zvicer u Ministarstvu kulture

Solistički koncert mlade kontrabasistkinje Ane Cerović-Zvicer biće večeras održan u sali Ministarstva kulture na Cetinju od 19 časova.
Solistički koncert Ane Cerović-Zvicer u Ministarstvu kulture
Portal AnalitikaIzvor

Program večeri otvoriće Sonata 1963 Franka Protoa, IV svita za vilončelo Johana Sebastijana Baha i Prva lirična melodija Lucijana Marije Škerjanca, koju će solistkinja izvesti u pratnji pijanistkinje Nine Vuleković. Drugi dio koncerta pripašće Koncertu za kontrabas broj 2 Đovanija Botezinija. Uz Cerović-Zvicer, djelo će izvesti gudački kvintet koji čine violinisti Marko Simović i Dušan Rakonjac, Uroš Lapčević na violi, Ana Dulović na violončelu i Vasilije Gagović na kontrabasu.

Koncert na Cetinju biće četvrti samostalni nastup ove kontrabasistkinje.

Ana Cerović Zvicer završila je Muzičku školu "Vasa Pavić" u Podgorici sa izuzetnim uspjehom. Studirala je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Pavela Aksamita, a sada je apsolvent na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, u klasi profesora Zorana Markovića. Bila je osvajač Srebrne lire na Festivalu mladih muzičara Crne Gore 2007. godine. Takođe, bila je član kamernog gudačkog orkestra u Ljubljani pod upravom koncertmajstora Slovenačke filharmonije Janeza Podleseka, a pretprošle sezone učestvovala je u produkciji Monteverdijeve opere "Orfej" pod vođstvom Egona Mihailovića. Nastupala je sa ansamblima Muzičke akademije u Ljubljani i svirala u Simfonijskom orkestru RTV Slovenije, Orkestru Slovenačke vojske, kamernom orkestru Festine, Celjskom kamernom orkestru, ansamblu Camerata Labacensis i ženskom orkestru Muzidore. Pohađala je majstorske kurseve kod cijenjenih pedagoga, među kojima su Božo Paradžik, Dankan Mektajer, Rinat Ibragimov i Hans Relofzen. Član je međunarodnog orkestra Akademije "Branimir Slokar" iz Ljubljane, a od novembra 2014. godine stalni član Crnogorskog simfonijskog orkestra. Solistički je nastupala u Nikšiću, Kotoru i Podgorici.

Portal Analitika