Scena

Repriza Pinterove drame na sceni Studio

Drama Harolda Pintera "Povratak" u adaptaciji i režiji Mirka Radonjića imaće večeras reprizu na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Repriza Pinterove drame na sceni Studio
Portal AnalitikaIzvor

U komadu igraju: Dragan Račić, Petar Novaković, Momo Pićurić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Gavranić i Karmen Bardak.

Tekst je prevela Jasna Bulatović, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje reditelj, dramaturškinja je Stela Mišković, a kostimografkinja Lina Leković. Inspicijent je Slobodan Vujadinović, dok je izvršnu produkciju uradila Nela Otašević.

- Komad jeste univerzalan, ali Pinter piše na izuzetno "obojenom", lokalnom jeziku. Mislim da to nije slučajno, insistirajući na zatvorenosti te sredine, hermetičnosti koju on, kao "dramski pjesnik", pokazuje i kroz jezik. Upravo na tome insistira, a u drugom planu sugeriše tu univerzalnost - kazao je Radonjić o specifičnostima poznatog dramskog djela koje je postavio na scenu.

Drama je nastala saradnjom nacionalnog teatra sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja,

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.