Sci/Tech

Šef finasija kompanije Google dao otkaz kako bi sa ženom putovao svijetom

Šef finansija internet diva Googlea dao je otkaz radi onoga o čemu mnogi sanjaju - kako bi sa suprugom mogao da putuje svijetom.
Šef finasija kompanije Google dao otkaz kako bi sa ženom putovao svijetom
Portal AnalitikaIzvor

Patrik Pičet (52), šef Googleovih finansija od avgusta 2008. godine, ostaće na položaju dok mu uprava ne pronađe zamjenu, ali ne duže od šest mjeseci, saopštio je Google.

Pičet je na ličnom postu na društvenoj mreži Google+ rekao da mu je podsticaj za ovakvu odluku bilo putovanje sa suprugom na Kilimandžaro u jesen prošle godine. Na vrhu planine supruga Tamar pitala ga je zašto ne mogu dalje da putuju Afrikom ili da odu u Indiju ili čak na Antarktiku. Tada joj je odgovorio da još nije vrijeme za to. U idućim mjesecima, međutim, shvatio je da je vrijeme ipak sazrelo.

„Nisam mogao da pronđem dobar argument zašto bi trebalo da čekamo da uzmemo ruksake i krenemo na put“, napisao je.

S obzirom na platu i količinu Googleovih dionica, Pičet može sebi da priušti penziju prije nego drugi. Po postojećoj vrijednosti na burzi, njegov dioničarski udio u Googleu vrijedi više od 80 miliona dolara. Osnovna godišnja plaća za 2013. bila mu je 650.000 dolara, ali je te godine dobio i tri milijuna dolara bonusa.

Pičet je u Google stigao iz kanadskog telekomunikacionog diva Bella. Zadnjih je godina imao važnu ulogu posrednika između Googlea i ulagača na Wall Streetu. Morao je da ih uvjerava da novac koji Google troši na pionirske projekte poput automobila bez vozača i balona s posebnim internetskim antenama, nije bačen novac.

Izvor i foto: klix.ba

Portal Analitika