Scena

Svečana akademija "Petnaest godina igre" Baletske škole "Princeza Ksenija"

Baletska škola "Princeza Ksenija" obiležie danas 15 godina postojanja Svečano akademijom "Petnaest godina igre" koja će biti upriličena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Svečana akademija "Petnaest godina igre" Baletske škole "Princeza Ksenija"
Portal AnalitikaIzvor

Prva privatna baletska obrazovna institucija u Crnoj Gori predstaviće se jednočasovnim programom. Tom prilikom biće prikazan film o istorijatu škole, priređen "Class Concert" sa 117 balerina i, na samom kraju, defile svih učenika škola u Baru i Podgorici.

Tokom večerašnjeg koncerta, publika će biti u prilici da uživa u izvođenjima odlomaka iz baleta "Krcko Orašćić", "Ćipolino", "Don Kihot", "Žizela" i dr.

Kako se navodi u najavi, specijalni gost večeri biće Jovica Begojev, solista Baleta beogradskog Narodnog pozorišta. Glavni koreograf je Katja Petrovska, uz saradnice Svetlanu Cidilinu i Emu Veljić. Na sceni će biti i orkestar Vojske Crne Gore, kao i violinista Marko Simović, koji će izvoditi Meditaciju Žila Masnea. Direktorica škole Vanja Pantović ujedno je izvršna producentkinja i scenaristkinja događaja.

Baletska škola "Princeza Ksenija" večeras će uručiti posebna priznanja Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu kulture, OTP CKB, kao i ostalim brojnim prijateljima škole.

Gala koncert učenica škole biće priređen sjutra na istoj sceni nacionalnog teatra, od 12 časova.

Portal Analitika