Scena

"Koza ili ko je Silvija" na maloj sceni CNP-a

Drama Edvarda Olbija "Koza ili ko je Silvija" u režiji Danila Marunovića biće sjutra izvedena na Sceni "Studio" Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.
"Koza ili ko je Silvija" na maloj sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Marko Baćović, Nada Vukčević, Dejan Ivanić i Emir Ćatović.

"Koza ili ko je Silvija" je diplomska predstava Marunovića, koji se već proslavio dokumentarnim i video radovima, a nastala je u saradnji sa Barskim ljetopisom i Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja. Osim režije, Marunović potpisuje dizajn scene i izbor muzike. U autorskom timu su još Ivanka Vana Prelević, kao asistent scenskog dizajna, Natalija Vujošević kao saradnik na kostimografiji, i Mirko Radonjić i Mili Malović koji su uradili dizajn svjetla.

- Predstava je teška, ali je zato baš blagorodna. Ima nešto ljudsko u sebi, koliko god je tema neobična. U osnovi, ovaj komad je prava porodična drama. Kroz situacije sa neobičnim likom dobili smo vodviljske elemente. Kao što je Olbi napisao u podnaslovu predstave „prilog definiciji tragedije“, ovo jeste i neka vrsta tragedije. Neki tabui nestaju, neki novi nastaju, teško je snaći se u tom polju – kazao je Baćović o radu na komadu "Koza ili ko je Silvija".

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.