Scena

Nove "Muzičke razglednice" Bola Boškovića premijerno u Zetskom domu

Projekcija projekta "Muzičke razglednice Crne Gore – Nuovo" koji potpisuje kompozitor i autor filmova o Crnoj Gori Miodraga Bole Boškovića biće sjutra priređena u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" od 20 časova.
Nove "Muzičke razglednice" Bola Boškovića premijerno u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

- Radi se o autentičnim snimcima crnogorskog pejzaža, koji sadrži fotografije sa vode i kopna, ali i podvodne fotografije, kao i one iz "ptičje perspektive". Takođe, sve muzičke, instrumentalne numere, komponovane su namjenski za svaki filmski i muzičko-dokumentarni segment i čine zaokružene autentične cjeline - naveo je Bošković u predstavljanju novih radova.

Muzika Bola Boškovića, kao i filmska ostvarenja, inspirisani su prirodnim ljepotama i istorijom Crne Gore. Filmovi, koji pripadaju art lending-u, prikazivani su širom svijeta: u Italiji, Francuskoj, Engleskoj, Rusiji, Izraelu, Njemačkoj, SAD. Muzička karijera Boškovića počinje 1990. godine, kada nastaje kompozicija "Dobro jutro Crna Goro". U Crnoj Gori prepoznat je kao autor prvog albuma instrumentalne muzike "Noćna ruža Crne Gore", prvog muzičko-dokumentarnog filma "Prijesto od kamena” i prvog albuma na CD-u instrumentalne muzike "Noćna ruža prijestola od kamena". Takođe, uradio je DVD "Pogledom i muzikom bez riječi". Iza sebe ima 11 samostalnih projekata: tri albuma, četiri filma, četiri CD-a instrumentalno-ambijentalne muzike, a sarađivao je i na dvije kompilacije.

Prema ranijim najavama, besplatan prevoz za publiku biće organizovan iz Podgorice, Nikšića, Budve i Kotora.

Portal Analitika