Scena

"Crna Gora i Veliki rat" u Velikoj sali KIC-a

Jednočasovni dokumentarni film "Crna Gora i Veliki rat" čiju režiju potpisuju reditelji Branko Baletić i Andro Martinović biće sjutra prikazan u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od 20 sati.
"Crna Gora i Veliki rat" u Velikoj sali KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Scenarista filma je Niko Martinović, obradu slike potpisuje Vladimir Vučinić, dizajner tona je Jovo Kljajić, montažer Milo Lekić, a narator Branimir Popović.

- U Velikom ratu, Crna Gora je pretrpjela teške gubitke i ogromnu materijalnu štetu. Mobilisana je gotovo četvrtina ukupnog stanovništva. Od oko pedeset hiljada vojnika, poginulo je, umrlo od posljedica ranjavanja ili u zarobljeničkim logorima - oko dvadeset hiljada. Uprkos tome, u zanosu o nacionalnom oslobođenju i ujedinjenju jugoslovenskih naroda, Crnogorci će izgubiti svoju državu, crkvu i makar nominalnu ravnopravnost u novoformiranoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca - navodi se u najavi ovog događaja.

Projekciju organizuju Kulturno-informativni centar "Budo Tomović" i Crnogorska kinoteka, a ulaz je besplatan.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.