Scena

Nikšićki „Nobelovci“ končano u svom pozorištu

Komedija „Nobelovci“, nastala u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Zahumlja, a koju je po tekstu Obrada Nenezića režirao Goran Bulajić, biće večeras izvedena u Nikšićkom pozorištu od 20 časova.
Nikšićki „Nobelovci“ končano u svom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Jovan Krivokapić, Ana Vučković, Gordana Mićunović, Petar Novaković i Emir Ćatović.

Autor muzike je Rajko Kadović, scenografiju potpisuje Ana Gardašević, dok je kostim za prepredstavu radila Jelena Đukanović.

- „Nobelovci“ su istinski pozorišni izazov, priča koja se ekplicitno - u postmodernističkom smislu - bavi ovdašnjim savremenim životom i ironiziranjem „tradicionalnih vrijednosti“. Bez psihologiziranja, pisac nam je ponudio stanja, proces urušavanja elementarnih individualnih vrijednosti. Ovu „duhovitu dramu“ smo oblikovali stabilnim kolektivnim odnosom, sa sviješću da se najteža dijagnoza u teatru uspostavlja kroz humor i „preigravanje“ kao kontrapunkt. Artikulisana energija izuzetno mladog  glumačkog ansambla i ukupna likovnost redukovane scene, omogućila nam je veliko zadovoljstvo igre i iskrenu potrebu da sa publikom podijelimo radost pozorišnog traganja – kazao je reditelj Goran Bulajić o radu na ovom komadu.

Portal Analitika