Scena

"Crna Gora i Veliki rat" na Sceni 213

Dokumentarni film "Crna Gora i Veliki rat", čiju režiju potpisuju Andro Martinović i Branko Baletić, biće sjutra prikazan na Sceni 213 u Nikšiću, od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Crna Gora i Veliki rat" na Sceni 213
Portal AnalitikaIzvor

- Crnogorska kinoteka realizovala je jednočasovni dokumentarni film "Crna Gora i Veliki rat". Projekat je započet u martu, a završen u decembru 2014. godine. Film sadrži djelove materijala koje je Crnogorska kinoteka posjedovala i scene koje pripadaju svjetskoj baštini, kao i novootkupljene materijale iz arhiva Kinoteke - navodi se u najavi ovog događaja.

Scenarista filma je Niko Martinović, obradu slike uradili su Vladimir Vučinić i Ana Đurković, stručni saradnik za animaciju je Aleksandar Berkuljan, organizatori Milena Čaran i Aleksandra Cerović, dizajner tona Jovo Kljajić, narator Branimir Popović, kompozitor Leo Đokaj, montažer Milo Lekić, a saradnik na filmu Nemanja Bečanović.

- Ovaj projekat, u kojem su učestvovali svi zaposleni u Kinoteci, kao i neophodni saradnici van ove kuće, izuzetno je važan dokument za naše društvo jer u kratkom pregledu bilježi sve relevantne trenutke iz naše istorije skrajnute od šire javnosti, a neophodne za stvarno istorijsko i naučno vrednovanje tog perioda, o čemu će svjedočiti i novo pronađeni filmski materijal - navode autori filma "Crna Gora i Veliki rat".

Ovaj događaj organizovan je saradnjom Crnogorske kinoteke i Centra za kulturu Nikšić.

Portal Analitika