NATO

Đukanović - Retgen: Članstvo u NATO, doprinos stabilnosti

Crna Gora postigla je izuzetno dobre rezultate u procesu integracije u evro-atlantske strukture, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne poslove u Bundestagu Norbertom Retgenom tokom sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem u Minhenu.
Đukanović - Retgen: Članstvo u NATO, doprinos stabilnosti
Portal AnalitikaIzvor

Retgen je saopštio da je Crna Gora u prethodnom periodu stabilizovala državu i ekonomiju i unaprijedila vladavinu prava.

Kako je saopšteno iz Vlade, Retgen je rekao da je uvjeren da će Crna Gora ispuniti sve zahtjeve u cilju prijema u NATO, što ima veliki politički značaj za krhku regionalnu stabilnost.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo uspješnim političkim dijalogom Crne Gore i Njemačke, uz zahvalnost Njemačkoj na podršci da istrajemo na putu integracija”, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je naglasio da je Crna Gora demokratski i ekonomski stabilna država, opredijeljena da promoviše evropske vrijednosti u regionu, u cilju njegove pune integracije i prosperiteta, kao i obnove povjerenja.

„U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera, koji će nastaviti da promoviše te vrijednosti. Važno je da patrtneri iz međunarodne zajednice pošalju jasnu poruku o nastavku integracije Balkana” - istakao je predsjednik Vlade.

Đukanović je danas doputovao u Minhen, gdje će učestvovati na 51. Konferenciji o bezbjednosti.

Portal Analitika