Scena

Koncert dua "Vox2Feel" u Nikšiću

Dua "Vox2Feel" koji čine sopranistkinja Bojana Pejanović-Kukić i gitarista Nedeljko Pejović, nastupiše večeras u sali Muzičke škole "Dara Čokorilo" u Nikšiću od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Koncert dua "Vox2Feel" u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Nikšićka publika imaće priliku da uživa u stilski raznolikom programu koji čine djela Georga Fridriha Hendla, Johana Sebastijana Baha, Antonija Vivaldija, Đuzepea Verdija, Manuela de Falje, Džordža Geršvina, Enija Morikonea, do muzike pisane za slavni montrealski "Cirque de Soleil" i djela koja je duo specijalno producirao za ovu priliku.

- Ovaj kamerni duo profesora muzičkih škola nastao je kao sinteza glasa i gitare, a sve iz ljubavi prema muzici i želje za zajedničkim muziciranjem. Duo na specifičan način izvodi kompozicije koje su između opere i popularne muzike - navodi se u najavi ovog događaja.

Bojana Pejanović-Kukić diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Smiljanić. Nagrađivana je na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Održala je brojne solističke i kamerne koncerte u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji i Sloveniji. Igrala je značajne uloge u Pergolezijevoj "Sestri Anđeliki", Mocartovoj "Figarovoj ženidbi" i Glukovom "Orfeju". Bavi se pedagoškim radom kao profesor solo-pjevanja u muzičkim školama u Baru i Budvi.

Nedeljko Pejović je Srednju muzičku školu završio u Podgorici i Beogradu, kod profesora Srđe Bulatovića i Srđana Tošića. Diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Srđana Tošića. Pored solističkih i kamernih koncerata, često je nastupao sa orkestrom, a drugo područje njegovog rada je komponovanje i transkripcija. Radi u muzičkim školama u Podgorici, Budvi i Nikšiću.

Portal Analitika