Scena

Crnogorska premijera Đurkovićevog "Presvlačenja"

Drama "Presvlačenje", koju je po tekstu Ljubomira Đurkovića režirala Mirjana Medojević, biće sjutra premijerno izvedena u sali DODEST podgoričkog KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
Crnogorska premijera Đurkovićevog "Presvlačenja"
Portal AnalitikaIzvor

Komad jednog od najznačajnijih savremenih crnogorskih dramaturga, nastao još 2001. godine, ovom prilikom biće prvi put izvedeno pred domaćom publikom u produkcji Pozorišta DODEST i Kulturnog centra "Gavroche".

Uloge tumače: Ana Vučković, Tijana Bjelica, Dejan Ivanić i Stevan Radusinović. Kostime je osmislila Lina Leković, montažu video-materijala uradio Saša Radović, a producent predstave je Ljubo Kaličanin.

- "Presvlačenje" je nekoliko puta insceniran, ali nikada na nekoj domaćoj sceni. U smislu dramske strukture, razlikuje se od svih Đurkovićevih dramskih komada, jer je napisan kao dramolet koji je sastavljen iz tri monologa i jedne kratke scene na svega četrnaest strana. Ja bih ovaj komad nazvala dramskom minijaturom. Znala sam da nema velikih replika iza kojih mogu da se zaklonim, i da je upravo u toj jednostavnosti začkoljica koju treba iščitati... Mogu s punim pravom reći da smo bili vezani samo željom da pročitamo i postavimo ovaj tekst na scenu, bez ikakvih drugih interesa. Sala DODEST-a je intiman prostor kakav i odgovara ovakvom komadu. Nadam se da će predstava imati svoju publiku i da nijesmo napravili loš posao - zapisala je rediteljka Mirjana Medojević.

Portal Analitika