Scena

Kišove storije na Velikoj sceni CNP-a

Autorski projekat Varje Đukić "Post scriptum" biće večeras izveden na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, od 20 sati.
Kišove storije na Velikoj sceni CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

- "Post scriptum" je umjetnički autorski poduhvat koji se bavi životom i djelom jednog od najvećih evropskih pisaca - Danila Kiša. Osim Kišove proze, autorka je u predstavu inkorporirala balet, zvuk, video-art i svjetlo. Predstava je priča o potrazi sina za ocem, o fašizmu, dječaku koji prepoznaje svoj talenat - navodi se u najavio ovog događaja.

Đukić je komad režirala i za njega osmislila scenu i kostime. Dramaturški ga je obradio Božo Koprivica, video art uradio slikar Nikola Simanić, dizajn zvuka potpisuje Zoran Jerković, muzičke aranžmane i transkripcije Vjera Nikolić, koreografiju Tamara Vujošević-Mandić, a muziku su izabarli Nikolić, Đukić i Jerković.

Uloge na sceni tumače Varja Đukić, Miloš Marijan, Milorad Radović, Staša Jovović i Ema Vuković, kao i djeca Dejan Baletić, Balša Baletić i Vasilije Minić.

U audio zapisu za "Post scriptum" tekst još interpretiraju Predrag Ejdus, Branimir Popović, Kozma Prelević, Marko Šušić, Dejan Đonović, Dragoljub Čarli Ilić, Ištvan Mesaroš, Barnabas Horanji, Đorđi Orsos, Jozef Gali, Gergelji Aniko, kao i Kolin Bjork, Vanja Madžgalj, Oksana Sljusarenko, Ilan Lazarević i Nataša Bećirović.

Portal Analitika