Scena

Popularni mjuzikli u DODEST-u

Revija filmova "Mjuzikl - filmska rapsodija II" biće od 26. do 29. januara prikazivana u Sali DODEST podgoričkog KIC-a "Budo Tomović", sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.
Popularni mjuzikli u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Filmski program KIC-a u ovoj godini počinje projekcijama četiri odabrana ostvarenja, ujedno kao nastavak prošlogodišnje revije istog naziva.

Tako će sjutra na repertoaru biti "Priča sa zapadne strane" režisera Džeroma Robinsa iz 1961. godine, koji predstavlja uspješnu ekranizacju brodvejske priče o Portorikanki (Natali Vud) i Amerikancu (Ričard Bejmer) koji proživljavaju sudbinu Romea i Julije, jer pripadaju različitim, sukobljenim njujorškim uličnim bandama. Film je osvojio deset Oskara, među kojima i onaj za najbolji.

Za utorak je najavljeno prikazivaje filma "Momci i cure" iz 1955. godine, u kojem glavne uloge igraju Marlon Brando i Frenk Sinatra. Radnja mjuzikla je vezana za grupu kockara i kriminalaca, a odvija se u Njujorku. Film je imao četiri nominacije za Oskara, a dobitnik je dva Zlatna globusa, uključujući onaj za najbolji mjuzikl.

"Fantom iz opere" američkog režisera Džoela Šumahera iz 2004. godine biće prikazan dan kasnije. U kojem mračni muzički genije, koji se krije u operi, počinje kao fantom da teroriše članove operske kuće. Film je bio nominovan u više kategorija, kako za Oskare, tako i za Zlatne globuse.

Reviju će u četvrtak zatvoriti mjuzikl "Mama mia" rediteljke Filide Lojd iz 2008. godine, nastao na temelju popularnih kompozicija poznate švedske grupe ABBA, a radnja prati djevojku koja prije svog vjenčanja dolazi u Grčku, gdje pokušava da otkrije pravi identitet svog oca.

Portal Analitika