Scena

Studenti cetinjskog i trebinjskog FLU izlažu u Galeriji "Nikola I"

Izložba radova nikšićkih studenata likovnih umjetnosti sa fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju i u Trebinju, biće sjutra otvorena u Galeriji „Nikola I“ u 20 časova.
Studenti cetinjskog i trebinjskog FLU izlažu u Galeriji "Nikola I"
Portal AnalitikaIzvor

Izložbu će otvoriti Kristina Radović ,istoričarka umjetnosti i organizatorka ovog događaja koji će biti dostupan javnosti do kraja januara.

Postavku izložbe čine radovi specijalizanata Lidije Nikčević, Milene Krivokapić, Pavla Burića i Marije Vemić, zatim studenata treće godine Ane Sindik, Maše Mušikić, Mirjane Grubač i Tijane Mrvošević i brucoškinje Marije Tomanović sa Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja. Sa Fakulteta likovnih umjetnosti iz Trebinja izlažu Petar Babić, Marko Janjušević, Jelena Krivokapić i Stefan Ševaljević.

- Ovim programom želimo da skrenemo pažnju na mlade likovne stvaraoce iz Nikšića, u čijem umjetničkom potencijalu leži i slika budućnosti likovne kulture, kako grada Nikšića, tako i države – navodi se u najavi događaja koji organizuj Centar za kulturu Nikšić, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću nastavlja aktivnost i u 2015. godini, u okviru četvorogodišnjeg projekta koji za cilj ima unapređenje kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Portal Analitika