Scena

"Putevi" Angeline Janjušević u Tivtu

Angelina Janjušević predstaviće se novim radovima iz ciklusa „Putevi“, sjutra u Galeriji Ljetnjikovca Buća u Tivtu, od 20 časova.
"Putevi" Angeline Janjušević u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Izložbu, koju čini 20 radova u uljanoj tehnici, otvoriće predsjednik Skupštine opštine Tivat , Krsto Bošković.

- U autorkinom najnovijem ciklusu pejzaža intimističke orjentacije pod nazivom „Putevi“, koji su nastali kao plod njene misaone opservacije, sintetizovna je lirska poetika i kontemplativno posmatranje prirode koja nas okružuje, u kojima se ukršta i prožima stvaralačka imaginacija autorke. Prezentovani pejzaži potvrđuju da se radi o umjetnici koja na svojstven način registruje svjet oko sebe, analitički istražujući unutrašnju snagu prirode sa tvorevinama koje je čovjek u njoj ostavljao poput staza i puteva, koji za autorku imaju simbolično značenje puteva naših života – zapisao je istoričar umjetnosti Vladislav Kasalica u katalogu za ovu izložbu.

Angelina Janjušević rođena je i živi u Nikšiću. Završila je odsjek za likovno vaspitanje na Nastavničkom fakultetu i Fakultet umjetnosti na UDG. Radi kao profesor likovne kulture u Nikšiću. Samostalno je izlagala u rodnom gradu, zatim Podgorici, Petrovcu, Budvi, Igalu, Pljevljima, Bijelom Polju, Nikšiću, Ljubljani, Majdanpeku i Baru.

Foto: butua.com

Portal Analitika