Scena

"Čarobnjak iz Oza" stiže u Tivat

Nova predstava Gradskog pozorišta sa Dramske scene za djecu, „Čarobnjak iz Oza“ koju je po motivima romana Frenka Lajmana Bauma režirao Jagoš Marković, biće sjutra igrana u Velikoj sali Centra za kultur Tivat od 20 časova.
"Čarobnjak iz Oza" stiže u Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, kostime Marija Marković, a muziku Ljubomir Ninković.

Uloge su  povjerene Kristini Stevović, Jeleni Simić, Dejanu Đonoviću, Božidaru Zuberu, Branimiru Popoviću, Sanji Jovićević-Popović, Sejfu Seferoviću i Filipu Đuretiću.

- Nije Oz neka nepostojeća zemlja, eventualno dostupna putem tornada, i to isključivo za osobe iz Teksasa po imenu Doroti. Zapravo, svi smo prolazili kroz nju, neko kraće, neko duže, a neki se iz nje nisu maknuli čitavog života, ne našavši put iz tog čarobnog Oza – čarobne zemlje djetinjstva. Ne treba čaroliju svesti isključivo na djelatnost Dobre Južne Čarobnice, koja bi djetinjstvo učinila zemljom cvjetajuće pravde i sreće, osmjeha na licima i dobrih emocija... O onima koji su ostali u Ozu govore neke druge knjige. Frank L. Baum govori o odrastanju, običnom odrastanju, tvom i mom – zapisala je dramaturškinja Aleksandra Glovacki.

Foto: Gradsko pozorište/Duško Miljanić

Portal Analitika