Scena

Crteži Bojane Popović i Romane Pehar u Galeriji "Marko K. Gregović"

Izložba „Crteži“ na kojoj će biti predstavljeni radovi mladih umjetnica Bojane Popović iz Budve i Romane Pehar iz Kotora, biće sjutra otvorena u Galeriji „Marko K. Gregović“ u Petrovcu, u 18 časova.
Crteži Bojane Popović i Romane Pehar u Galeriji "Marko K. Gregović"
Portal AnalitikaIzvor

One će se likovnoj publici predstaviti ciklusom crteža rađenih tušem ili olovkom na papiru.

Popović i Pehar se prvi put zajedno predstavljaju javnosti, a do sada su učestovale na kolektivnim izložbama i umjetničkim projektima u Crnoj Gori i Americi.

Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca.

Bojana Popović rođena je 1990. godine na Cetinju. Završila je osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Studijski je boravila na Državnom univerzitetu „East Teneesee“. Dobitnica je nagrade FLU za naljbolju sliku prošle školske godine.

Romana Pehar rođena je 1992.godine u Kotoru. Završila je osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Bana Sekulića. Studijski je boravila na Državnom univerzitetu „Humbolt“ u Kaliforniji. Dobitnica je nagrade Fakulteta likovnih umjetnosti „Jovana Karadžić - Anita Bućin“ za crtež-studiju 2011. godine i nagrade FLU za najbolju sliku prošle školske godine.

Portal Analitika