Scena

Promocija romana Milice Šćepanović u Nikšiću

Knjiga „Brda na razboju“ autorke Milice Šćepanović biće večeras promovisana u Gradskoj kući od 19 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Promocija romana Milice Šćepanović u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Recenzenti ovog naslova su akademik Momir M. Marković i književnik Balša Brković.

- „Brda na razboju“ je djelo koje predstavlja hrabro žensko čitanje svijeta, sa pripovijedanjem koje se otmeno naslanja na nostalgične intonacije jedne porodične priče. Tu su elementi bildungs romana spretno ukomponovani u naraciju koja će biti istinsko osvježenje na crnogorskoj književnoj sceni – zapisao je Brković.

- Autorka je pisac savremenog pisma i jezika diskretno izvezenog leksemama junaka i likova, što pripovijedanju daje draž. Baš zbog specifičnog tkanja jezika i emocija, ovo literarno djelo teško je žanrovski odrediti i otuda potiče i njegova savremenost, privlačnost i originalnost – smatra Marković.

Ogranizator promocije knjige „Brda na razboju“ je Centar za kulturu Nikšić.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Portal Analitika