Scena

"Hormoni" Gradskog pozorišta u Tivtu

Crna komedija „Hormoni“ koju je po tekstu Mile Mašović-Nikolić režirala Alisa Stojanović, biće večeras izvedena u Velikoj sali tivatskog Centra za kulturu od 20 časova.
"Hormoni" Gradskog pozorišta u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

U drami s elementima komedije, kojom je Gradsko pozorište otvorilo ovogodišnju sezonu, igraju Katarina KrekDejan ĐonovićIvana Mrvaljević,Dubravka DrakićMaja ŠarenacIvona ČovićBranko IlićBranka FemićSanja Jovićević-PopovićEmir ĆatovićAndrea Mugoša i Darko Bjelobrković. Scenografiju je osmislio Darko Nedeljković, kostime Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a muziku uradio Ivan Brkljačić.

- Nije to priča „o nama“. Možda „i o nama“. To je priča o ljudskom sebičluku. Taj sebičluk postoji svuda na planeti. Čovek je čoveku vuk, posebno u kriznim situacijama. To je crna komedija o ženama i očekivanjima od žena. To je priča o možda već prevaziđenoj društvenoj funkciji porodice, reprodukcije, ali i razlozima za istu. To je zapravo priča o traženju smisla u stvarima koje ti društvo i porodica tvrde da se podrazumevaju, a ti - kao pojedinac - ne vidiš to baš tako, ali ne znaš ili ne smeš da kažeš - kazala je Alisa Stojanović o komadu koji je režirala.

Portal Analitika