Scena

"Lasice" na glavnoj sceni nacionalnog teatra

Nagrađivana predstava nacionalnog teatra „Lasice“, koju je režirao Stevan Bodroža, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 sati.
"Lasice" na glavnoj sceni nacionalnog teatra
Portal AnalitikaIzvor

U predstavi rađenoj po tekstu mlade crnogorske autorke Bojane Mijović, igraju Žaklina Oštir, Nada Vukčević, Branka Stanić i Simo Trebješanin.

- Bojana Mijović u „Lasicama“ donosi u, domaćem pozorištu deficitarnu, žensku priču. Briljatno cizelirani ženski likovi tri generacije, sukobljavaju se povodom alfa znaka jednog i jedinog muškarca u njihovim životima. Inicijalna situacija, koja nas podsjeća na ogrubjelog Čehova, pretvara se u apsurd u kojem se nadmeću emocija i surovost. „Lasice“ su vješto pisan komad, gdje se mnogo stvari događa i rješava u malom, znakovitom prostoru, dramska etida za tri Glumice i Glumca - zapisao je renomirani scenarista i profesor Stevan Koprivica o komadu mlade dramaturškinje.

Scenografiju i kostime za „Lasice“ osmislila je Natalija Vujošević, saradnik na scenografiji je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Damir Imamović, scenski pokret Nada Vukčević, dok je izvršni producent predstave Marko Poček.

Portal Analitika