Scena

Koncert dua Zvicer – Vuleković u Nikšiću

Koncert dua Ane Cerović-Zvicer na kontrabasu i pijanistkinje Nine Vuleković biće sjutra priređen u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću, sa početkom u 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
Koncert dua Zvicer – Vuleković u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su Prva lirična melodija Lucijana Marije Škerjanc, Koncert za kontrabas br. 2 u h-molu Đovanija Botezinija, Motivy Emila Tabakova i Sonata 1963 Frenka Prota.

Ana Zvicer završila je nižu i srednju Muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici. Dobitnica je Srebrne lire na Republičkom takmičenju mladih muzičara Crne Gore 2007.godine u kategoriji solo kontrabasa. Poslije završenog trogodišnjeg obrazovanja na muzičkoj akademiji na Cetinju, 2008. upisuje redovne studije na Muzičkoj akademiji u Ljubljani, u klasi renomiranog izvođača i pedagoga prof. Zorana Markovića, gdje je sada apsolvent. Svirala je u različitim sastavima u Crnoj Gori i Sloveniji, a na akademiji u Ljubljani bila je član kamernog gudačkog, baroknog, simfonijskog i duvačkog orkestra, sarađivala u orkestrima RTV Slovenije, Slovenske vojske, kamernom orkestru Festine, ženskom orkestru Muzidore, Celjskom kamernom orkestru. Pohađala je majstorske kurseve, pored ostalih, kod Zorana Markovića, Boža Paradžika, Dankana Mektira, Rinata Ibrahimova i Hansa Relofsena. Nedavno je poslala stalni član Crnogorskog simfonijskog orchestra.

Nina Vuleković završila je srednju muzičku školu u Kotoru, u klasi prof. Olge Borzenko, a zatim pohađala Muzičku akademiju na Cetinju i diplomirala u klasi prof. Aleksandra Serdara. Magistrirala na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skopju, u klasi prof. Stele Slejanske. Nagrađivana je na muzičkim festivalima u Crnoj Gori i Srbiji. Nastupala je u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, a bila je i korepetitor poznatom violinisti Jovanom Kolundžijom. Bila je angažovana kao korepetitor u Muzičkoj školi „Vida Matjan“, a trenutno radi kao profesor klavira u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Aktivan je član više kamernih ansambala.

Koncert je organizovan u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore i Muzičkom školom „Dara Čokorilo“ u Nikšiću.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

 

Portal Analitika