Scena

Pejzaži Angeline Janjušević u barskom Zavičajnom muzeju

Izložba slika Angeline Janjušević biće večeras otvorena u Zavičajnom muzeju u Baru, u 19 sati, a tom prilikom će govoriti njegov upravnik Vladislav Kasalica.
Pejzaži Angeline Janjušević u barskom Zavičajnom muzeju
Portal AnalitikaIzvor

Na izložbi će biti predstavljeno 20 slika umjetnice iz Nikšića, rađenih uljanom tehnikom na platnu, čija je zajednička tematska okosnica pejzaž.

Angelina Janjušević završila je Odsjek za likovno vaspitanje Nastavničkog fakulteta u Nikšiću i Fakultet umjetnosti UDG u Podgorici. Predstavila se na na deset samostalnih i više grupnih izložbi. Živi i radi u Nikšiću.

- Predstavljenim pejzažima, autorka je udahnula ličnu notu i prepoznatljiv i osoben slikarski izraz. I pored verističkog prikazivanja plenerističkog okruženja, njeni pejzaži nisu puke deskripcije krajolika zasnovane na faktografskom potvrđivanju, već predstavljaju jednu homogenu cjelinu intimnih lirskih predjela kompozicione usklađenosti i harmoničnog kolorita, punih vedrine na kojima sve odiše iskonskom ljepotom tragova prirode – zapisao je Kasalica u katalogu koji prati ovu izložbu.

Foto: Angelina Janjušević

Portal Analitika