Scena

Boškovićeve nove „Muzičke razglednice Crne Gore“ u Rimu

Promocija muzičko-dokumentarnog filma „Muzičke razglednice Crne Gore - Nuovo“ crnogorskog kompozitora i filmskog autora Miodraga Bola Boškovića biće večeras priređena u sali „Odion“ Muzeja klasične umjetnosti na italijanskom državnom Univerzitetu „La Sapijenca“.
Boškovićeve nove „Muzičke razglednice Crne Gore“ u Rimu
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o ostvarenju inspirisanom prirodnim ljepotama i istorijom Crne Gore, čiju promociju je organizovala Ambasada Crne Gore u Rimu, a pod patronatom renomiranog italijanskog univerziteta. Promociju će otvoriti ambassador Crne Gore u Rimu, Vojin Vlahović, a publici će se obratiti i autor.

- Ovaj poziv sa čuvenog, najstarijeg i najvećeg italijanskog univerziteta, „La Sapijenca“ u Rimu za promociju filma čiji sam autor, prije svega doživljavam kao veliko priznanje. Izražavam zahvalnost kako rektoru Univerziteta, prof. dr Luiđi Fratiju, tako i kompletnom osoblju Ambasade Crne Gore u Rimu, na čelu sa ambasadorom Vlahovićem, koji su se potrudili da kompletna promocija prođe na nivou – izjavio je Bošković.

Nakon promocije filma, zvanicama i gostima biće takođe predstavljeni gastronomski specijaliteti crnogorske kuhinje i kulturni i turistički potencijali Crne Gore .

Foto: rtcg.me

Portal Analitika