Scena

CSO izvodi Betovenovu Drugu simfoniju u nacionalnom teatru

Crnogorski simfonijski orkestar nastavlja aktuelnu sezonu koncertom koji će sjutra prirediti na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
CSO izvodi Betovenovu Drugu simfoniju u nacionalnom  teatru
Portal AnalitikaIzvor

Pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska, CSO će u prvom dijelu koncerta izvesti Simfoniju br. 2 u D-duru Ludviga van Betovena. Drugi dio repertoara činiće Simfonija br. 6 u C-duru austrijskog kompozitora Franca Šuberta.

1111krasko2Grigorij Krasko rođen je u porodici muzičara, a diplomirao na Muzičkoj akademiji „Gnjesinih“ u Moskvi. Laureat je prvih nagrada na Sveruskom takmičenju violinista 1968. i 1969. godine, i na Saveznim takmičenjima u Lenjingradu i Rigi. U orkestar slavnog Baljšoj teatra primljen je 1974. godine i ubrzo postao koncertmajstor i prvi solista orkestra. Godine 1990. postao je koncertmajstor Moskovske filharmonije i vođa kamernog orkestra Moskovski filharmoničari, sa kojima je širom svijeta nastupao kao dirigent i kao solista. Od 2008. godine je koncertmajstor Crnogorskog simfonijskog orkestra, a godinu kasnije postao je vođa ansambla Crnogorski gudači, sa kojima je ostvario niz izvanrednih interpretacija. Od sezone 2012/2013. angažovan je kao dirigent Crnogorskog simfonijskog orkestra.
Portal Analitika