Scena

Scena DODEST za “Slasti slave”

Predstava "Slasti slave", Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena 30. i 31. oktobra u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.
Scena DODEST za “Slasti slave”
Portal AnalitikaIzvor

Ovu muzičku komediju podgoričkog teatra režirao je Stefan Sablić na tekst engleskog pisca Pitera Kiltera.

"Ova predstava se oslanja na istinitu priču velike dive Florens Foster Dženkins, koja nije umjela da pjeva. Biću veoma zadovoljan ako smo na neki način uspjeli da osvijetlimo tu ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila, tu čarobnu riječ mito koja otvara svaka vrata. Nadam se da će ova predstava biti za široku publiku svih uzrasta i profila. Počastvovan sam što sam radio sa sjajnim glumcima i saradnicima Gradskog Pozorista. Htjeli smo da napravimo komediju sa puno smijeha u kojoj gledamo realnost ka apsurd, a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda. Pozdravljam publiku i napominjem da po završetku možete glasati za našu predstavu sa "da" ili "ne" ko glasa sa "da"...." - kazao je o predstavi reditelj Stefan Sablić.

Glavnu ulogu tumači Dubravka Drakić, a na sceni su još Mladen Nelević, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović. Kostime je osmislio Aleksandar Nošpal, scenografiju Smiljka Šeparović, a koreografiju Slavka Nelević. Sablić je takođe izabrao muziku, a saradnica mu je bila Mirjana Živković - Kurdadze. Kilterov tekst prevela je Teodora Marković.

Portal Analitika