Scena

"Allegretto Albania" u Studiju CNP-a

2210aalbania
D
rama „Allegretto Alabania“ poznatog albanskog autora Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, biće u srijedu i četvrtak izvedena na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta od 20  časova.

"Allegretto Albania" u Studiju CNP-a
Portal AnalitikaIzvor

Dramaturškinja predstave je Dragana Tripković, uz asistenciju Balše Počeka. Reditelju je asistirala Ana Jovanović, a saradnici na scenskom dizajnu su Lina Leković, Ivana Murišić i Vladan Bošković. Izvršnu produkciju potpisuje Nela Otašević.

Uloge tumače Mirko Vlahović, Gorana Marković, Slavko Kalezić, Emir Ćatović, Dragan Račić, Jelena Minić i Mišo Obradović.

- Ovaj XXI vijek je vijek velikih tehnoloških čuda, ali i vrijeme u kome opstaje krvna osveta. Eto, i u trećem milenijumu nas sustižu slike iz prošlosti. Autor u drami pronicljivo sugeriše da u trci sa modernim ne treba se odreći najvrjednijeg iz naših kultura i tradicija, prevashodno moralnog konteksta. A komad „Allegretto Albania“ dolazi u pravo vrijeme - kada se svi pitamo o ispravnosti lutanja u XXI vijeku – kazao je Đokaj o komadu koji je režirao.

Foto: CNP/A.Kašćelan

Portal Analitika