Scena

Radovi Mirjane Popović u Galeriji "Centar"

2110mpopovic
I
zložba radova Marijane Popović pod nazivom „Trois Couleurs – Blanc“ biće večeras otvorena u Galeriji „Centar“ u Podgorici u 20 časova.

Radovi Mirjane Popović u Galeriji "Centar"
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće Rade Marković, predsjednik Vajarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije.

- Moj rad se fokusira na ukrštanje muzičke i vizuelne umetnosti, kao i na vizuelnu artikulaciju elemenata muzičkog dela. Korišćenjem metodologije i procesa uzetih iz obe discipline, prevodim „podatke“ koji se odnose na muziku, metodologiju stvaranja i izvođenja muzičkih dela u skulpture i reljefe... U centru ovog rada je moja želja da se istraži uloga vizuelne estetike i razumevanje informacija koje dobijamo slušajući određena zvučanja. Poigravajući se prevodom određene melodije, pokušavam da dočaram kako bi izgledao nekonvencionalni vizuelni rečnik muzičkih elemenata – zapisala je umjetnica o radovima koje će predstaviti u Podgorici-

Marijana Popović rođena je u Beogradu 1977. godine, gdje je diplomirala flautu na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Učesnica je brojnih grupnih izložbi i umjetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. Članica je ULUS-a i Udruženja vajara Srbije. Priredila je 12 samostalnih izložbi i izlagala na više od 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za umjetnički rad.

 

Portal Analitika