Scena

Koncert "Clazz Quinteta" u "Zetskom domu"

2010klaskvintet
K
amerni sastav Clazz Quintet prirediće večeras koncert u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju sa početkom u 20 časova.

Koncert "Clazz Quinteta" u "Zetskom domu"
Portal AnalitikaIzvor

Na programu su kompozicije Irlandaise, Hispanic, Tendre, Barrok and Blue, Love Theme, Javanaise, Sentimentale i Badine.

Ansambl oformljen iz želje da se crnogorskoj publici predstavi djelo Svitu „Pikink“ (Picnic Suite), savremenog francuskog kompozitora Kloda Bulinga. Kvintet, koji sada čine, Milanka Nikčević (klavir), Bojana Brajović (gitara), Boris Nikčević (flauta), Slaven Turusković (kontrabas) i Predrag Lazović (bubnjevi), je Svitu „Piknik“ premjerno izveo na otvaranju X Bar Guitar Festa, 2012. godine, a potom i na svim džez manifestacijama u Crnoj Gori (JAM, White Field Jazz Festival, Petrovac Jazz Festival)

Francuski kompozitor Klod Buling u svojim djelima upravo, na jedinstven način, povezuje ta dva muzička pravca uklapajući jazz dionice u klasičnu fakturu kompozicije.

- Naziv Clazz se logično nameće iz ovakve simbioze, a kvintet će se tokom ovogodišnje crnogorske turneje široj publici predstaviti pažljivo odabranim kompozicijama iz Bulingovog opusa – navodi se u najavi ovog koncerta.

Portal Analitika