Scena

Učesnici Mobilne književne kolonije čitaju odabrane zapise

3009kolonijapg
U
česnici Mobilne književne kolonije, koja trenutno radi u Reževićima, predstaviće sjutra kratke priče i fragmente nastale tokom dvosedmičnog boravka u rezidencijama na crnogorskom primorju, na javnom čitanju u bašti podgoričkog kafea „Soul II Soul“ od 21 čas.

Učesnici Mobilne književne kolonije čitaju odabrane zapise
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom govoriće pisci Ognjen Spahić, Goran Gocić, Aleksandar Ljubiša, prevodilac Slavica Agatonović, Stefan Bošković, Vasko Raičević i Đorđe V.Gregović.

- Poslije javnog čitanja u Kotoru, Budvi, Petrovcu i Baru, pisci koje je okupila zajednička avantura stvaranja, diskusije i tabuiziranih tema stvarnosti - čitaće svoje radove sa željom da načine iskorak u percepciji i doživljaju savremene književnosti. Predstavljanje kroz javno čitanje nije kontrapunkt književnim večerima i tribinama koje se uobičajeno organizuju, već ekspresija autora kroz glas, bez teoretisanja i posrednika. Forma kratke priče i fragmenta je dinamična, ujedno predstavlja izbor autora koji će se predstaviti – navode organizatori ove večeri.

Podsjećamo, regionalna Mobilna književna kolonija prvi put se organizuje u Crnoj Gori, a osim domaćih autora okupila je pisce i prevodice iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji rade na temu „Tabui u tranziciji“. Kolonija je nastavak međunarodnog projekta interdisciplinarnih Mobilnih rezidencija, započetkog 2013. godine u tri balkanske države - Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji - u organizaciji Zemunskog malog umetničkog centra - ZMUC, NVO Za Druga iz Petrovca i Zeta Centra iz Tirane.

Portal Analitika