Scena

Promocija debitantskog romana Milice Šćepanović u KIC-u

1809KIC
K
njiga „Brda na razboju“ Milice Šćepanović biće večeras promovisana u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u 19 sati.

Promocija debitantskog romana Milice Šćepanović u KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

O prvom proznom djelu crnogorske profesorice francuskog jezika govoriće književnik i akademik Momir Marković, pisac Dragomir Bulatović i magistar francuske književnosti Jovana Slijepčević.

Medijator večeri biće Jelena Krsmanović, dok će u okviru promocije nastupiti mlada violinistkinja Teodora Kaličanin, učenica Srednje muzičke škole „Andre Navara“.

- Ovo djelo predstavlja hrabro žensko čitanje svijeta, sa pripovijedanjem koje se otmeno naslanja na nostalgične intonacije jedne porodične priče. Tu su elementi bildungs romana spretno ukomponovani u naraciju koja će biti istinsko osvježenje na crnogorskoj književnoj sceni... Knjiga „Brda na razboju“ otkriva nam jedan kosmos koji uglavnom uspijevamo da ne vidimo (...) ovdje će porodična priča biti osnov za suštinski važna opažanja o našem vremenu i prostoru – zapisao je jedan od recenzenata, književnik i kritičar Balša Brković.

Momir M. Marković, takođe recenzent ovog proznog djela, tvrdi da je Šćepanović „pisac savremenog pisma i jezika diskretno izvezenog leksemama junaka i likova, što pripovijedanju daje draž“. On ističe da je baš zbog specifičnog tkanja jezika i emocija, ovo literarno djelo teško žanrovski odrediti ali i da otuda potiče i njegova savremenost, privlačnost i originalnost.

Portal Analitika