Scena

Festival lutkarstva: Na programu predstava “Kad je Šemil išao u Varšavu“

1109festivallutkarstvaok
U
okviru trećeg Međunarodnog festivala lutkarstva, koji je otvoren sinoć,  u Podgorici će se danas u 18.20  igrati predstava  „, Lutkovnog gledališča Maribor iz Slovenije, dok je u Nikšiću, u Ateljeu 213, u 10 i u 12 sati Teatar sjenki Cengiza Özeka iz Istanbula izvedena predstava „Čarobno drvo“.

Festival lutkarstva: Na programu predstava “Kad je Šemil išao u Varšavu“
Portal AnalitikaIzvor

U petak 12, septembra, u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se prikazivati turska predstava „Čarobno drvo“. U Beranama u 12 sati, u Centru za kulturu gostuje ukrajinska predstava “Hroma patkica” Akademskog pozorišta glumca i lutke iz Ternopolja. “Priče iz Kine” biće odigrane u Kotoru u Centru za kulturu u 11 sati, a zatim i u Herceg Novom u 17 sati, u saradnji sa Herceg Festovom manifestacijom “Za djecu je dobro pozorite”.

Ulaz na sve predstave, i ove godine, je besplatan.

Kompanija Plantaže je za učesnike Festivala, umjetnike iz Turske, Ukrajine, Slovenije, Kine, Srbije i Bugarske organizovala posjetu vinskom podrumu Šipčanik, te degustaciju crnogorskih vina.

Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Turske i Turskom kulturnom centru „Junus Emre”, te Ambasadi Republike Ukrajine i Slovenije, sve u Crnoj Gori.

Ove godine festival je podržalo i Ministarstvo kulture, a neki od sponzora su i Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo prosvjete, kulture, turizma, nauke, ekonomije, Agencija za elektronske medije, Montenegro Airlines, Erste banka, EPCG, Voli, Čelebić, Lovćen životna osigurnja, Komisija za hartije od vrijednosti, NLB, ESCG, Plantaže, Domaća trgovina, Centar za socijalni rad, HL klub i drugi.

Portal Analitika