Scena

Sjutra uručenje Nagrade "Teuta" Driteru Agoliju

2708dritero
O
vogodišnja regionalna nagrada „Teuta“, koju dodjeljuje istoimeno udruženje pisaca sa Kosova, iz Albanije i Crne Gore, biće sjutra dodijeljena poznatom albanskom pjesniku Driteru Agoliju na književnoj večeri u Hotelu „Teuta“ u Risnu, koja će početi u 20 časova.

Sjutra uručenje Nagrade "Teuta" Driteru Agoliju
Portal AnalitikaIzvor

Druga manifestacija „Muzat e Alpeve“ („Alpske muze“) počeće danas u Rugovi, kod Peći, okruglim stolom o prekograničnoj saradnji pisaca tri zemlje, nastaviće sa promocijom knjige „Žrtve“ poznatog bošnjačkog autora Safeta Hadrovića, a završiti pjesničkom večeri učesnika manifestacije.

Za sjutra je u Risnu najavljena promocija knjige „Populli është fajtor“ („Narod je kriv“) Ibrahima Kadriua, prevedena na crnogorski jezik, a nakon toga pjesničko veče Agolija i svečanost na kojoj će Nagradu „Teuta“ Agoliju uručiti poznati crnogorski pisac, akademik Jevrem Brković, inače dobitnik istog priznanja za prošlu godinu.

Organizatori podsjećaju da je održavanje ovogodišnje manifestacije omogućilo Ministarstvo kulture, omladine i sporta Kosova, Ministarstvo za evropske integracije Kosova, Opština Peć i Opština Kotor. Naredne godine, „Muzat e Alpeve“ održaće se u Albaniji, gdje će nagrada za životno djelo biti uručena eminentnom piscu sa Kosova.

Foto: gazetakritika.net

Portal Analitika