Scena

Promocija "Stihova od pijeska" Dragane Tripković

1908gradskakucank
P
romocija nove knjige poezije Dragane Tripković, pod nazivom „Stihovi od pijeska“ biće večeras priređena na platou ispred Gradske kuće u Nikšiću, sa početkom u 21 čas.

Promocija "Stihova od pijeska" Dragane Tripković
Portal AnalitikaIzvor

O knjizi će govoriti: Milorad Popović, Vasko Raičević i Mladen Lompar, a moderator večeri biće Marijana Blečić.

Recenzenti knjige, u izdanju cetinjskog Otvorenog kulturnog foruma, su pjesnici Mladen Lompar i Pavle Goranović. Crteži u knjizi djelo su Ratka Odalovića, a grafičko oblikovanje Suzane Pajović. Urednik izdanja je Pavle Goranović, a za izdavača je potpisan Milorad Popović.

Dragana Tripković rođena je 1984. godine na Cetnju, gdje je završila dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Jedna je od osnivača Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK). Dosada su objavljene njene zbirke poezije: „Prevarena duša“, „Ljubav je kad odeš“ i „Pjesme“, a djela su joj prevedena na engleski, ruski, poljski, italijanski, njemački, letonski i albanski jezik. Saradnica je brojnih časopisa za književnost u zemlji i inostranstvu. Objavila je drame „Biljke za kraj“ i „Smjena“ - izvedena u okviru projekta „19. decembar – dan poslije“ u produkciji ATAK-a. Koautorka je dramskog komada „Poglavlja 23 i 24“. Dvije godine zaredom dobitnica je međunarodne nagrade fondacije „Ana Lind“ za kratku priču.

Promociju knjige organizuju „Zahumlje“, Književni klub „,Poenta poetika“ i OKF u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Program podrške razvoju kulture u Nikšiću pokrenula je Vlada Crne Gore na inicijativu Ministarstva kulture, kao četvorogodišnji projekat koji treba da rezultira unaprjeđenjem kulturnog života Nikšića, grada koji baštini dugu i značajnu kulturnu tradiciju.

Foto: mosquito.me

 

 

Portal Analitika