Scena

Završni koncerti 3. Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

1408kamernakamp
T
reći Ljetnji kamp za kamernu muziku biće završen koncertima koji će danas i sjutra biti priređeni na Cetinju i u Podgorici.

Završni koncerti 3. Ljetnjeg kampa za kamernu muziku
Portal AnalitikaIzvor

Više od pedeset polaznika, različitih generacija i nacionalnosti – iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Njemačke, Japana i SAD-a – učestvovaće u izvođenju raznovrsnog muzičkog programa, predviđenog za kamerne orkestre i manje kamerne ansamble.

Večerašnji koncert u Ministarstvu kulture na Cetinju počeće u 20 časova, a na programu će biti djela Vilhelma Fridemana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Fransoe Devjena, Lili Bulanžer, Malkolma Arnoa, Kamija Sen-Sansa, Johana Sebastijana Baha i Bele Bartoka. Sjutra će u istom treminu polaznici kampa nastupiti u podgoričkom KIC-u „Budo Tomović“, a program će činiti kompozicije Mocarta, Arnoa, Johanesa Bramsa, Franca Doplera, Sen-Sansa, Baha i Bartoka.

Uz Elizabet Atl, austrijsku dirigenticu na čelu orkestra, i Marka Simovića kao koncert-majstora, članovi ansambala su Bobana Tešić, Vukica Rašović, Neda Stojkanović, Danilo Bujišić, David Baban, Luka Perazić i Jana Radunović (prve violine), Tomoko Sagava, Hirojuki Jošida, Teodora Kaličanin, Dušan Obrenović, Tijana Stanišić, Sofija Krivokapić, Katarina Bogićević, Mirjana Domazetova i Sara Gavranović (druge violine), Vladislava Bujišić, Ko Hajaši, Anda Buši, Rajnhard Kacman i Emin Nišić (viole), Vladimir Drobnjak, Dragan Gonevski, Benet Lovental, Nikolina Stepanović, Tamara Todorovska i Oleg Cingarski (violončela), Slaven Turusković i Vasilije Gagović (kontrabas), Andrej Peterski i Nataša Dimovska (oboe), Vladan Luković, Sara Lakićević i Miloš Radonjić (trube), i Nevena Đorđević (timpani)

Kamerne sastave vodi la je pijanistkinja Tatjana Prelević, profesor kamerne muzike na Muzičkoj akademiji u Hanoveru, a u radu su pomagali i pijanista Aleksej Molčanov, oboistkinja Nadica Ristić, flautistkinja Aleksandra Grebović i klarinetista Anton Melnikov.

Podsjećamo, prvi Ljetnji kamp za kamernu muziku organizovan je 2012. godine, na inicijativu Mihaela Šnura, flautiste i drugog sekretara Ambasade Federalne Republike Njemačke u Podgorici. Nosilac projekta bila je Njemačka ambasada u saradnji sa KIC-om „Budo Tomović“ i Umjetničkom školom za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Od ove godine, glavni organizator projekta je KIC „Budo Tomović“, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

 

Portal Analitika