Scena

Počinje trodnevni StandUp City Fest u Budvi

1208standupbudva
P
rvi StandUp City Fest Budva počeće večeras na sceni između crkava u Starom gradu, u 21 čas.

Počinje trodnevni StandUp City Fest u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Pred budvansku publiku staće Srđan Dinčić (Srbija), a zatim Goran Furjan (Hrvatska) i Nikola Silić (Srbija), dok će program voditi još jedan srpski stand-up komičar Aleksandar Perišić.

Sjutrašnje učesnike programa predstavljaće Srđan Dinčić, a govoriće Jelena Radanović (Srbija), Aleksandar Perišić, Martina Ipša (Slovenija) i Filip Andronik (Bosna i Hercegovina).

Posljednje veče otvoriće Vlatko Štampar (Hrvatska), a u programu koji će voditi Jelena Radanović, nastupiće još Nenad Danilović - Nesha Bridges (Srbija) i Marina Orsag (Hrvatska).

Ovaj festival stand-up komedije nastao je partnerstvom beogradskog StandUpFest-a, budvanske agencije Multimedia group i Grad teatra. Gosti prvog izdanja su najboljih komičara iz regiona, a planirano je da se narednih godina program širi i internacionalnim nastupima.

- Dobro došli na početak nečeg novog. Nadam se da će ovaj festival doživjeti isto što i Grad teatar, tj. da će biti jednako uspješan. Ove godine smo odabrali novi program, jer ne želimo da Grad teatar bude hermetičan, već da prati trendove. StandUp Fest je savremen i popularan pozirišni izraz. Vjerujem da njegovo vrijeme tek dolazi i da ćemo biti svi zadovoljni jednom što je Grad teatar to prepoznao na vrijeme, jer je misija avangardnih kulturnih dešavanja upravo to... Naglasio bih da je ulaz besplatan - jer je želja da ovaj pozoriši iskaz bude što pristupačniji crnogorskoj publici - tako da, iako je program za starije od 16 godina, očekujemo da ni mlađi neće odoljeti da svrate - kazao je direktor dramskog segmenta Grad teatra, Boris Mišković.

Milica Mihailović je u ime StandUp.rs kazala:

- Naša prva asocijacija kada je u pitanju koprodukcija u Crnoj Gori je bila Budva. Mi ćemo se predstaviti tokom tri dana sa komičarima iz regiona, da bi poslije mogli dovesti i britanske i američke komičare, jer je odatle ta forma i potekla. Za početak, predstavljmo neke od najboljih u regionu. To je progrem koji traje dva sata, kada će tri do četiri komičara po večeri nastupati sa programom po 20 minuta... Naši komičari su skromni, ali za sve koji, možda, imaju želju da se time nekad bave, naglašavam da ovo jeste težak  posao koji od njih zahtijeva da dosta putuju i rade na sebi.

 

Portal Analitika