Scena

MFF: Premijera "Dječaka iz Ulice Marksa i Engelsa"

LOGOhnfilmskifest
P
rogram petog dana 28. Filmskog festivala u Herceg Novom – Montenegro Film Festival, otvoriće jedina, crnogorska premijera filma „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“ u 21 čas na Kanli kuli.

MFF: Premijera "Dječaka iz Ulice Marksa i Engelsa"
Portal AnalitikaIzvor

U drugom filmu Nikole Vukčevića glavne uloge tumače Momčilo Otašević, Goran Bogdan i Ana Sofrenović.

Od 23 časa na programu je „Bez motivacije“ (Zero motivation), film izraelske rediteljke Talije Lavije, najbolji sa njujorškog Trajbeka film festivala.

Dugometražni dokumentarac „Ljudi“ biće od 21:30 prikazan na Trgu od muzike. Do kraja večeri na istoj sceni biće predstavljeni i dokumentarni filmovi „Baš tako kako je…“ Bernadet Tuze – Riter koja je rusko-mađarska koprodukcija, „Dijete tihe zime“ Iris Herme iz Finske, „Marija“ Klaudija Mitkua iz Ruminije, „Penjač“ bosanskohercegovački dokumentarac Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića, „Na rubu šume“ Jona Donike iz Moldavije i ekvadorsko-španski „Čekanje u Vilkabambi“ Sesila Huana Renoa.

U selekciji studentskog filma u amfiteatru Hercegnovskog pozorišta od 21 čas, biće prikazani filmovi tri studenata Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva i dva naslova studenata sa Akademija umetnosti iz Beograda.

Selekciju festivalskih pobjednika na tvrđavi Forte mare nastavlja „Bijeli bog“, film mađarskog reditelja Kornela Mundruša.

Portal Analitika