Scena

MFF: "Neposlušni" i "Čudesa" na Kanli kuli

0308hnfestival
P
rogrami Filmskog festivala u Herceg Novom - Montenegro Film Festival danas se nastavljaju projekcijama na četiri već poznate lokacije.

MFF: "Neposlušni" i "Čudesa" na Kanli kuli
Portal AnalitikaIzvor

Film srpske rediteljke Mine Đukić „Neposlušni“, koji je bio učesnik ovogodišnjeg Sandens festivala, biće prikazan na Kanli kuli od 21 čas. Dva sata kasnije, na istom mjestu počeće projekcija italijanskog filma „Čudesa“ rediteljke Aliće Rorvaher, dobitnice Gran prija festivala u Kanu, koji se u Herceg Novom prezentuje van takmičarske konkurencije.

Selekcija dokumentarnog filma, koja se prikazuje na Trgu od muzike, večeras će u terminu od 21:30 časova prezentovati dugometražno ostvarenje „Društvo je loše mjesto“ i kratkometražna „Ja kad sam bila klinac, bila sam klinka“ Ivane Todorović, „Kraljica“ Manuela Abramoviča, „Đavo“ Žan-Gabrijela Perioa, „Čovjek ptica sa Crvenog druma“ Krisa Leslija, „99,9% krivi“ Sandra Kakabadzea i „Zatočenici kanona“ Rozera Korele.

U okviru selekcije studentskih filmova, u amfiteatru Hercegnovskog pozorišta od 21 čas biće prikazana kratka ostvarenja šest studenata Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Istovremeno na tvrđavi Forte mare biće prikazan ruski film „Zbogom govoru“, čiju režiju potpisuju Oleg Njegin i Andrej Zvjagintsev, kao dio selekcije festivalskih pobjednika.

Foto: ffhn.me

Portal Analitika