Scena

BARSKI LJETOPIS: Odgođeni događaji večeras na programu

LOGObarskiljetopis
K
njiževno veče posvećeno autoru Refiku Ličini biće večeras priređeno na platou ispred Dvorca Kralja Nikole, a počeće u 21:30 časova, u okviru Barskog ljetopisa.

BARSKI LJETOPIS: Odgođeni događaji večeras na programu
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj događaj najavljen za sinoć, odgođen je zbog velikog nevremena.

Kako najavljuju organizatori, beogradski T teatar izvešće večeras „Porodične priče“ Biljane Srbljanović na sceni u Starom Baru od 22 časa.

Mala retrospektivna izložba djela čuvenog slikara Vladimira Veličkovića biće sjutra otvorena u Galeriji „Velimir A. Leković“, u 21 čas.

Tom prilikom govoriće mr Anastazija Miranović, direktorica Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Vladimir Veličković rođen je 1935. godine u Beogradu, a nakon završenog Arhitektonskog fakulteta u rodnom gradu, okrenuo se slikarstvu i 1963. godine imao prvu samostalnu izložbu.  Bio je saradnik Majstorske radionice Krsta Hegedušića u Zagrebu 1962 -1963. godine, dvije godine kasnije dobija nagradu na Bijenalu u Parizu, gdje ostaje da živi i radi. Nakon izložbe u galeriji Dragon 1967. godine, postaje poznat široj javnosti i počinje da djeluje kao jedan od najvažnijih umjetnika narativne figuracije. Imenovan je za profesora Akademije likovnih umjetnosti u Parizu 1983. godine, gdje je predavao narednih 18 godina.

Član je srpske Akademije znanosti i umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti „Institut“ u Francuskoj od 1984. godine. Odlikovan je najvišim francuskim priznanjima: Viteškim ordenom umjetnosti i književnosti i Viteškim ordenom Legije časti.

Izlagao širom svijeta u gotovo svim velikim umjetničkim centrima.

Portal Analitika